Animoog Presets Not Staying

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
rickwaugh
Expert
Posts: 663
Joined: Sun Aug 31, 2014 2:25 pm

Animoog Presets Not Staying

Post by rickwaugh » Mon Oct 09, 2017 1:01 pm

This is driving me crazy. I set up Animoog as IAA, being driving by a midi track in Auria. I keep losing the preset. This is not like losing the preset in Fabfilter, where it remembers the setting, just not the name of it. It’s the entire preset. It goes back to the default preset. I’ve been trying to bounce the track to another track, so I save my midi - but the second I start recording the track, it flips back to the default preset again. Is this an Auria issue, or an Animoog issue? Any thoughts?

rickwaugh
Expert
Posts: 663
Joined: Sun Aug 31, 2014 2:25 pm

Re: Animoog Presets Not Staying

Post by rickwaugh » Mon Oct 09, 2017 1:16 pm

I made a copy of the track in question, and bounced it in place. As soon as I start the bounce, it flips over to another preset. Most aggravating.

Rim
Site Admin
Posts: 7845
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Animoog Presets Not Staying

Post by Rim » Mon Oct 09, 2017 6:26 pm

This is unfortunately how IAAs work. Apple never implemented a way of saving an IAA's state or a preset. There's simply never been a way to do this. AUs are the way to go if you want presets and automation.

Rim

wigglelights
Expert
Posts: 35
Joined: Tue Jul 07, 2015 5:06 am

Re: Animoog Presets Not Staying

Post by wigglelights » Mon Oct 09, 2017 7:05 pm

It kinda sounds like you may have a program change embedded in your midi track.
Double tap on your midi track, and on the "notes" drop down, see I'd Program Change is in bold text. If so, select it, and either delete any PC messages or set them to the preset you want.....

rickwaugh
Expert
Posts: 663
Joined: Sun Aug 31, 2014 2:25 pm

Re: Animoog Presets Not Staying

Post by rickwaugh » Mon Oct 09, 2017 10:02 pm

All I can see is a single line, no variations on, as far as program changes go.

rickwaugh
Expert
Posts: 663
Joined: Sun Aug 31, 2014 2:25 pm

Re: Animoog Presets Not Staying

Post by rickwaugh » Mon Oct 09, 2017 10:04 pm

Rim wrote:
Mon Oct 09, 2017 6:26 pm
This is unfortunately how IAAs work. Apple never implemented a way of saving an IAA's state or a preset. There's simply never been a way to do this. AUs are the way to go if you want presets and automation.

Rim
Rim, this is worse than that. If I have animoog in the iaa slot, and tap the settings icon to go to animoog, then tap on the preset I want, then hit play on the iaa control, it jumps to another preset before it plays.

rickwaugh
Expert
Posts: 663
Joined: Sun Aug 31, 2014 2:25 pm

Re: Animoog Presets Not Staying

Post by rickwaugh » Mon Oct 09, 2017 10:20 pm

Okay, looks like the control point theory is correct. I can see one control point right at the beginning, and if I don't start right at the beginning, it retains the preset. I can't seem to delete that control point, however. I tap on the garbage can, try and tap the control point, and can't get it to go. How is this supposed to work, as I'm doing what the manual says.

rickwaugh
Expert
Posts: 663
Joined: Sun Aug 31, 2014 2:25 pm

Re: Animoog Presets Not Staying

Post by rickwaugh » Mon Oct 09, 2017 10:22 pm

Got it. I sweeping notion like an eraser. Thanks, wigglelight, don't know how that got there.

wigglelights
Expert
Posts: 35
Joined: Tue Jul 07, 2015 5:06 am

Re: Animoog Presets Not Staying

Post by wigglelights » Tue Oct 10, 2017 4:21 pm

Glad that worked!
Might depend on how the midi file was recorded - for instance I've downloaded/imported midi midi clips that have them embedded.
Perhaps an erroneous press on your keyboard?

rickwaugh
Expert
Posts: 663
Joined: Sun Aug 31, 2014 2:25 pm

Re: Animoog Presets Not Staying

Post by rickwaugh » Fri Oct 13, 2017 1:48 pm

I write in Notion, then export as midi and import into Auria. I have had, and continue to have, some issues between the two. Most of it seems to be junk in the midi file created by Notion. So I'm assuming it was inserted there.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 4 guests