Auria and Presonus 1818 no longer working.

For topics specifically about audio interfaces (USB, MFi, Camera Connection Kit)

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
Prestodownunder
New Member
Posts: 4
Joined: Wed Jul 17, 2013 1:17 am

Auria and Presonus 1818 no longer working.

Post by Prestodownunder » Sat Aug 01, 2015 11:02 pm

Hi
I have an iPad4 (still running IOS 6.1.3), Presonus 1818 and powered USB hub with CCK. All worked perfectly well for both playback and recording. Now no sound output from Presonus! I also notice that other apps in the iPad no longer put sound output thru the digital out. (e.g. youtube used to play sound thru the presonus). Although the "Cannot Power the Device" message pops up frequently at startup, eventually "USB" shows on auria interface, and Presonus blue light comes on to indicate USB connection. Sound recording seems to be working, and I can then hear recorded sound via the iPad speaker when USB disconnected. Have changed cables and even bought a new Hub.
Help!! This is driving me crazy!

Erik dP
Expert
Posts: 103
Joined: Thu Jul 19, 2012 3:07 am

Re: Auria and Presonus 1818 no longer working.

Post by Erik dP » Thu Oct 01, 2015 7:19 pm

You might have to clean the input port of the Ipad. I've done that once using a toothbrush and some contact spray.
Song writer http://www.youtube.com/erikdepomian
"Your Comfort Lie" "White Feather" "Canyons" "Where No Monsters Go" ...and more.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests