The Working / Not working audio interfaces thread

For topics specifically about audio interfaces (USB, MFi, Camera Connection Kit)

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
andrethitcho
Member
Posts: 7
Joined: Tue Jul 17, 2012 4:30 pm

Re: The Working / Not working audio interfaces thread

Post by andrethitcho » Fri Jul 20, 2012 12:23 pm

Hello,
I'm about to buy Sonoma Wireworks guitar jack model 2.
Does anyone know if it's going to work with Auria?
And what about Apogee Duet 2 (self powered)?
Thanks

jhale1966
Member
Posts: 9
Joined: Tue Jul 17, 2012 6:08 pm
Location: Southeast MO
Contact:

Zoom R16/R24

Post by jhale1966 » Fri Jul 20, 2012 3:15 pm

Has anyone tried using either one of these recorders/interfaces? I have both and use the R24 as my primary recorder in my setup but if it works with Auria, it may alleviate me having to take a PC to records Bands.

Thanks!
Jim Hale
MusicalQuests
http://www.musicalquests.com

rrrredrvr
New Member
Posts: 3
Joined: Fri Jul 20, 2012 4:21 pm

Re: The Working / Not working audio interfaces thread

Post by rrrredrvr » Fri Jul 20, 2012 4:25 pm

Anyone know if it will work with the Belkin Tune Studio, either via a dock extender cable, or the USB cable via the Camera Kit?

Thanks,
MK

theaudiomaster
Member
Posts: 19
Joined: Wed Jul 18, 2012 1:42 pm

Re: The Working / Not working audio interfaces thread

Post by theaudiomaster » Fri Jul 20, 2012 5:16 pm

Hi, as Stated many Times Apogee Duet 2 doesn't work since it is not class compliant.

andrethitcho
Member
Posts: 7
Joined: Tue Jul 17, 2012 4:30 pm

Re: The Working / Not working audio interfaces thread

Post by andrethitcho » Fri Jul 20, 2012 6:22 pm

Yes,
but isn't it the case with Apogee One too? I saw videos featuring it with the iPad...

marcez
Member
Posts: 10
Joined: Fri Jul 20, 2012 3:30 am

Re: Focusrite

Post by marcez » Fri Jul 20, 2012 6:39 pm

Finally I found another hub that works perfect. It provides more power to the device.

marcez
Member
Posts: 10
Joined: Fri Jul 20, 2012 3:30 am

Monitoring and focusrite Scarlett mix control

Post by marcez » Fri Jul 20, 2012 6:54 pm

I can't disable the monitoring signal on the focusrite Scarlett 18i6 when I plug directly to the iPad

The solution I found was to configure the routes on the mix control with the audio card connect it to the MacBook, save the configuration, unplugged the USB cable and plug in to the iPad .
If I must turn off (unplugged the power cable) the Scarlett. the default configuration change everything again and the signal is always monitoring.

Is there anyway to save the "special" configuration (iPad with Auria software monitoring) and be able to turn off the audio card without loosing it?

Thank you.
Marcelo

Rim
Site Admin
Posts: 7850
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Monitoring and focusrite Scarlett mix control

Post by Rim » Fri Jul 20, 2012 8:24 pm

You're right. Hardware monitoring with USB audio devices is tricky on an iPad, since there's no "control panel" for the USB device on an iPad, so you can't easily adjust the monitor levels. Your workaround is a good idea, and that's what the Focusrite engineers recommended as well.

I didn't understand your question about saving parameters, though.

Rim

Dobrogwt
New Member
Posts: 2
Joined: Fri Jul 20, 2012 11:19 pm

Ipad2 with Alesis Iodock, how compatible with Auria?

Post by Dobrogwt » Fri Jul 20, 2012 11:35 pm

Hi, I'm just about to purchase the Auria program as it looks great. I already have the Iodock by Alesis, the Ipad2 which is loaded with 64GB and wondering if this set-up will be recognized and a good combination? Also will I be able to use the iOS GarageBand to lay down drums, bass, keys, etc, and continue working on a project in Auria? How will those tracks appear in Auria and will they be available for further processing once they are in Auria? Thanks in advance, -Glenn

marcez
Member
Posts: 10
Joined: Fri Jul 20, 2012 3:30 am

Re: Monitoring and focusrite Scarlett mix control

Post by marcez » Sat Jul 21, 2012 1:02 am

Rim, scuse my bad English

I'll try to clarify my question.

I want to control de input signal with the Auria monitoring, arm a track, maybe with and fx and hear that signal only, not the "doubling effect" produce when software and hardware are monitoring.
Can I record thru the focusrite without using the focusrite monitoring?
Can I use only software monitoring?

Thanks again for your patience and enormous support.

Marcelo

Yurim
New Member
Posts: 1
Joined: Sat Jul 21, 2012 12:51 am

Re: The Working / Not working audio interfaces thread

Post by Yurim » Sat Jul 21, 2012 1:12 am

theaudiomaster wrote:
- M-Audio Fast Track ----> [DOES NOT WORK]
Fast track DOES WORK (both channels) via powered usb hub

Rim
Site Admin
Posts: 7850
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Monitoring and focusrite Scarlett mix control

Post by Rim » Sat Jul 21, 2012 3:58 am

OK, I understand. Yes, you should be able to disable the hardware monitoring in your Focusrite by using the MixControl software. As long as you save the configuration using Mixcontrol, it should remember this configuration, even when the power is off.

Rim

Rim
Site Admin
Posts: 7850
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Ipad2 with Alesis Iodock, how compatible with Auria?

Post by Rim » Sat Jul 21, 2012 4:02 am

Yes, the ioDock will work great with Auria, and this is a good solution for 2 channels in and out. There's no direct way to move files between garageband and other apps (garageband doesn't support Audio Copy/Paste). But you can move the garageband files off your ip[ad, onto your Mac or PC, then back onto Auria pretty easily, using iTunes File Sharing.


Rim

sampletime
Member
Posts: 9
Joined: Tue Jul 17, 2012 4:32 pm

Re: Focusrite

Post by sampletime » Sat Jul 21, 2012 5:37 am

Thanks for the useful tips everyone.....

.....I'm still having problems however.

I have a powered USB hub and a cheap (copy) cck.

Auria doesn't recognise the setup as it remains on 'int'....
I've wired the hub as Rim suggested. Output to iPad, input from the 18i6

I can see I will possibly need either a higher powered hub (from the previous messages in this forum), or I need to stump for a cck from apple. Or both maybe....

Any thoughts before I start splashing cash around?

Thanks in advance..
Paul

Rim
Site Admin
Posts: 7850
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Focusrite

Post by Rim » Sat Jul 21, 2012 5:46 am

We've seen a lot of reports about the non-genuine Camera Connection Kits not working properly with iPads. That's the most likely issue here. The USB/INT display in Auria is tied directly to Apple's code which detects a USB device, so if that's not turning on, the iPad's not seeing a USB device. Do you have access to a genuine CCK to test?

Rim

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests