No sound from 1818vsl

For topics specifically about audio interfaces (USB, MFi, Camera Connection Kit)

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
dkhbrit
Expert
Posts: 22
Joined: Wed Jul 18, 2012 8:08 pm

No sound from 1818vsl

Post by dkhbrit » Sat Mar 30, 2013 2:58 pm

There is plenty of signal going in to Auria and I have the ipad volume all the way up. Not getting any sound output back to the 1818 vsl and on to my monitors. Any help appreciated.

ajmack302
Expert
Posts: 160
Joined: Wed Aug 01, 2012 7:07 am

Re: No sound from 1818vsl

Post by ajmack302 » Sat Mar 30, 2013 3:29 pm

Hey there, I may be stating the obvious here (if so, sorry!) but are any channels soloed/muted?
Also have you checked the Output Matrix in Auria?

Aaron

dkhbrit
Expert
Posts: 22
Joined: Wed Jul 18, 2012 8:08 pm

Re: No sound from 1818vsl

Post by dkhbrit » Sat Mar 30, 2013 3:56 pm

Nothing appears to be muted or soloed. The output matrix seems OK too. Maybe it's the 1818.

ajmack302
Expert
Posts: 160
Joined: Wed Aug 01, 2012 7:07 am

Re: No sound from 1818vsl

Post by ajmack302 » Sun Mar 31, 2013 2:39 am

Again I may be stating the obvious here (sorry!). Is the light on your 1818 blue or red? Are you getting sound through headphones from either the h'phone input or outputs 7/8 on your 1818?

Aaron

Rim
Site Admin
Posts: 7848
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: No sound from 1818vsl

Post by Rim » Sun Mar 31, 2013 4:49 am

Sometimes the 1818 needs to be connected to the control software that comes with it (using a PC or a Mac), and all the levels reset in that software. It's possible that one of the masters is turned all the way down in the software.

Rim

dkhbrit
Expert
Posts: 22
Joined: Wed Jul 18, 2012 8:08 pm

Re: No sound from 1818vsl

Post by dkhbrit » Sun Mar 31, 2013 5:34 am

Thanks all. Now I can't get the Audiobox software to run, it took an age to get the driver to install and now this. Is the 1818 worth all this hassle?

ajmack302
Expert
Posts: 160
Joined: Wed Aug 01, 2012 7:07 am

Re: No sound from 1818vsl

Post by ajmack302 » Sun Mar 31, 2013 2:42 pm

Sorry that you're having issues, but in my case Auria and the Presonus work very well together. I have had little niggles here and there but nothing tragic, it sounds as though your problems may be with the unit itself. Hope you get things sorted.

dkhbrit
Expert
Posts: 22
Joined: Wed Jul 18, 2012 8:08 pm

Re: No sound from 1818vsl

Post by dkhbrit » Sun Mar 31, 2013 4:03 pm

Fixed!

I managed to get the software to run by launching it then switching the 1818 off and on again. This opened the software and it directed me to install new firmware to the unit. Everything working fine now. Got to play around with levels and stuff like that but I'm up and running.

Thanks all for the guidance. This is one of the better places on the Internet :)

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests