Aux send on sub group pre/post broken

For bug reports only - non-bug related questions will be moved to appropriate forum.

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
wexdan
Member
Posts: 8
Joined: Mon Nov 28, 2016 4:01 am

Aux send on sub group pre/post broken

Post by wexdan » Mon Nov 12, 2018 10:49 pm

Hi,

If I use an aux send on a subgroup, the post-fader option does not appear to work correctly.

To reproduce:

Make sure aux sends are set to post-fader in settings.
Create track 1 with audio. Set output to Sub 1
Create track 2, set input to Aux 1. Add classic verb.
On Sub 1, set fader to 0, raise aux 1 send to full.
Play.
Audio and reverb play correctly.
On sub 1, lower fader to -inf

Expected: track 1 audio and aux 1 reverb should fade out

Encountered: track 1 audio fades, reverb remains.

If you then move sub 1 aux send, it immediately cuts the reverb.

I believe that when set to post fader, the sub aux sends set their aux levels according to where the faders are at the time of moving the aux send pots, but do not update if the faders are moved subsequently until the send pot is moved again.

Post-fader Aux sends work fine on normal tracks - it’s just the subs that seem to cause problems.

Is this a known issue, or have I done something daft?

Thanks,

Dan
Last edited by wexdan on Fri Nov 16, 2018 2:57 am, edited 1 time in total.

wexdan
Member
Posts: 8
Joined: Mon Nov 28, 2016 4:01 am

Re: Aux send on sub group pre/post broken

Post by wexdan » Thu Nov 15, 2018 7:59 am

This still seems to be broken in 2.20.

Is it just me, or has anyone else experienced it? I’d love to find out I’m doing something odd so I can fix it...

Rim
Site Admin
Posts: 8126
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Aux send on sub group pre/post broken

Post by Rim » Thu Nov 15, 2018 8:11 am

I haven't had a chance to look into this, but I've put it on my list for a future update.

Rim

wexdan
Member
Posts: 8
Joined: Mon Nov 28, 2016 4:01 am

Re: Aux send on sub group pre/post broken

Post by wexdan » Fri Nov 16, 2018 2:52 am

Hi Rim,

That’s great to hear! Thanks for letting me know.

Dan

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 4 guests