Aufx IAA and no audio or crash

For bug reports only - non-bug related questions will be moved to appropriate forum.

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
Shay
Expert
Posts: 239
Joined: Fri Jan 18, 2013 1:24 pm
Contact:

Aufx IAA and no audio or crash

Post by Shay » Sun Feb 09, 2014 12:54 pm

Hi,

I encountered two issues with AUFX:Space via IAA that may be the same issue.
1. Adding it as insert to a subgroup and the whole project has no sound. Removing it cause the sound to return.
2. Loading a project with this effect on a frozen track and Auria crashes or gives an error (attached screen).
The only AUFX IAA is on a frozen track which should be IAA free.
image.jpg
image.jpg (34.19 KiB) Viewed 4410 times
Auria LE upgraded, iPad3 16GB iOS7.0.3


Thanks,
Shay

User avatar
Birdman
Member
Posts: 13
Joined: Sat Nov 09, 2013 1:50 pm

Re: Aufx IAA and no audio or crash

Post by Birdman » Wed Mar 12, 2014 10:32 am

I experience crashes too with aufx and audioreverb through aux.
Totaly random that is. Have to shut down auria, then open the app that causes the crash. Shut that down and restant auria.
Sometimes this helps, but not always.

User avatar
Birdman
Member
Posts: 13
Joined: Sat Nov 09, 2013 1:50 pm

Re: Aufx IAA and no audio or crash

Post by Birdman » Wed Apr 16, 2014 12:17 am

This problem still exists. Any solutions on the way or sugestions?
Thanks.

Rim
Site Admin
Posts: 8126
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Aufx IAA and no audio or crash

Post by Rim » Wed Apr 16, 2014 5:55 am

This isn't an Auria bug, but rather an incompatibility issue. Some IAA apps don't like the fact that Auria uses a high buffer size (or the fact that Auria switches the buffer size when you play and record). The easy fix is to enable AudioBus Mode in Auria's settings. This keeps the buffer size small and constant. Remember to kill Auria and all apps after you change this setting.

Rim

MikeDee
Expert
Posts: 137
Joined: Fri Sep 20, 2013 11:58 am

Re: Aufx IAA and no audio or crash

Post by MikeDee » Wed Apr 16, 2014 9:14 am

Hi, Rim -

Every time I create a new project, I have to enable Audiobus Mode...which means that I immediately have to kill Auria (and any other apps if I am using Audiobus [app]), then reload.

Can you please configure Audiobus Mode enable/disable as a global option (Setting), rather than a project option? While you're at it, can you please do the same for Background Audio enable/disable?

Thanks and regards,

Mike

Rim
Site Admin
Posts: 8126
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Aufx IAA and no audio or crash

Post by Rim » Wed Apr 16, 2014 4:51 pm

You're right, it would be a good idea to make Background Audio mode a global option, but AudioBus mode I'm not sure about. Using Audiobus mode uses a lot more CPU, and the convolution reverb is not available in this mode, so I don't think it's a good idea to have it global.

Rim

MikeDee
Expert
Posts: 137
Joined: Fri Sep 20, 2013 11:58 am

Re: Aufx IAA and no audio or crash

Post by MikeDee » Fri Apr 25, 2014 11:01 am

How about a "toggle" option for Audiobus Mode - Global?

Or am I the only one who needs Audiobus Mode activated more often than not? :D

Mike

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests