Problems importing MP3 audio

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
Waterbound
Member
Posts: 12
Joined: Sat Dec 01, 2012 2:38 pm

Problems importing MP3 audio

Post by Waterbound » Fri Dec 21, 2012 11:13 am

Greetings!
I am trying to import a MP3 audio into track1 but it renders as a WAV with no audio.
The WAV page shows the file successfully imported but the audio is a flat line.
I tried multiple times using the same file which plays in the native music apps etc so I assume its a good file etc..

Any clue what could be causing it?

This particular file is a backing track that I am practicing some editing with but no luck so far.

Thanks,
Scott

Rim
Site Admin
Posts: 7854
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Problems importing MP3 audio

Post by Rim » Fri Dec 21, 2012 11:44 am

It's likely that Auria doesn't like the MP3 file you're using. What program generated this MP3 file? Some programs don't follow the spec perfectly, and as a result, you may have trouble opening it in some (but not all) programs. Also, make sure it's an MP3 file that's recorded at 44.1Khz (for MP3 files, that's not the same thing as the bit rate).

Rim

Waterbound
Member
Posts: 12
Joined: Sat Dec 01, 2012 2:38 pm

Re: Problems importing MP3 audio

Post by Waterbound » Fri Dec 21, 2012 2:54 pm

Rim, thanks for the reply. I was thinking the same. I think it was stripped from a video source so the format isn't exactly right. I'll try to import into my PC and convert it myself.

Thanks,
Scott

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 5 guests