Is Auria 2.18 working for everyone?

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

supanorton
Expert
Posts: 405
Joined: Tue Jul 17, 2012 1:38 pm
Contact:

Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by supanorton » Sat Mar 31, 2018 6:42 am

Sorry to start a new thread, but I’m reading conflicting reports about 2.18 here and over at the AudioBus Forum.

I’m on an iPad Air 2 and upgraded from the original Auria to Auria Pro. Some users are reporting 2.18 fixed the crash issues that were introduced in 2.17, and others are saying 2.18 did not fix them.

It seems that 2.17 fixed the crash issues for users who purchased Auria Pro outright (did not upgrade from the original Auria or Auria LE).

I really don’t want to do a fresh install of Auria and go through reloading all my third party loops and IAPs, which was reported by a couple of users after they installed 2.18.

I think it might be a good idea to report here what iPad, iOS version, Auria upgrade path (Auria to Auria Pro or Auria LE to Auria Pro) users took, and if 2.18 is working for you.

Thank you.

User avatar
sch
Expert
Posts: 125
Joined: Thu Dec 27, 2012 12:11 pm
Location: PNW, Canada
Contact:

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by sch » Sat Mar 31, 2018 8:11 am

Go for it, mate...

I'm running a Gen 1 iPad Pro 12.9, with A-to-AP on iOS 11.2.6 and it's all good.

supanorton
Expert
Posts: 405
Joined: Tue Jul 17, 2012 1:38 pm
Contact:

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by supanorton » Sat Mar 31, 2018 2:43 pm

I bit the bullet and updated iPad Air 2, iOS 11.3, Auria to Auria Pro. Running smooth. Whew.

pegleg85
Expert
Posts: 43
Joined: Fri Aug 21, 2015 12:24 pm

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by pegleg85 » Sat Mar 31, 2018 6:38 pm

2.18 is working for some people but not for me.

ipad pro 12.9.

Pigdragon
Expert
Posts: 24
Joined: Wed Jul 16, 2014 9:42 am

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by Pigdragon » Mon Apr 02, 2018 9:32 am

2.18 not live in uk yet.

User avatar
richardyot
Expert
Posts: 519
Joined: Tue Nov 19, 2013 4:45 am

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by richardyot » Mon Apr 02, 2018 9:57 am

Pigdragon wrote:
Mon Apr 02, 2018 9:32 am
2.18 not live in uk yet.
It is, I updated a couple of days ago. You might need to refresh the app store updates by dragging your finger down on the update screen.

Pigdragon
Expert
Posts: 24
Joined: Wed Jul 16, 2014 9:42 am

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by Pigdragon » Tue Apr 03, 2018 4:28 am

Nope, still stuck on 2.17, but thanks for the tip.
I’ll keep trying...

wigglelights
Expert
Posts: 72
Joined: Tue Jul 07, 2015 5:06 am

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by wigglelights » Tue Apr 03, 2018 7:22 am

Air2, iOS 11.x. Bought AP direct. Current projects opening and running fine.
*still reports 2.17 on settings page, although from I understand, 2.18 was primarily geared towards upgraders.
*my projects use some AU and FF fx, but no AU synths - I tend to keep synths “outside” of AP via AB. I mention this because of several mentions of AU synths, like ModelD, being an issue over on the AB forum.

User avatar
JRSIV
Expert
Posts: 51
Joined: Fri Jun 26, 2015 9:37 pm
Location: Las Vegas, NV & Shepherds Bush, London, UK
Contact:

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by JRSIV » Tue Apr 03, 2018 9:29 pm

Air 2 on iOS 11.3

I bought Auria in 2015, did the in app, Auria Store upgrade to Auria Pro when it was released.

The 2.17 update caused the crashing and Fab Filter plug in issues. I installed the 2.18 update fix and I haven't had any issues since.
JRSIV's Studio V uses Auria Pro v2.18 on an iPad Air 2 64GB w/iOS 11.3 Other apps include: DrumPerfect, Cubasis, ToneStack, Moog Model 15, etc.
Other gear includes: Tascam US-2x2 interface, Novation Launchkey 25 MIDI controller

Rim
Site Admin
Posts: 8029
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by Rim » Wed Apr 04, 2018 7:56 am

2.18 fixed the FabFilter crashing issues for all users who originally purchased Auria or Auria LE (regardless if you upgraded to Pro or not). The only users not affected by the FabFilter issue in 2.17 are the ones who originally bought Pro. In any case, I recommend upgrading to 2.18 for all users.

Rim

pegleg85
Expert
Posts: 43
Joined: Fri Aug 21, 2015 12:24 pm

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by pegleg85 » Wed Apr 04, 2018 10:09 am

pegleg85 wrote:
Sat Mar 31, 2018 6:38 pm
2.18 is working for some people but not for me.

ipad pro 12.9.
works for me

wigglelights
Expert
Posts: 72
Joined: Tue Jul 07, 2015 5:06 am

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by wigglelights » Wed Apr 04, 2018 7:06 pm

We can always count on Rim to lay out the facts!

Although it brings up a point for me -
I was an Auria user previously, and because I could afford it I just purchased AP outright - as I felt the effort Rim had put in was worth it. I did have a few FF, and others, plugins in Auria and used the transfer purchase tool...
As mentioned, the existing projects I had opened ok so I was surprised by Rim’s clarification. I checked them again, and found I only had ProQ and Saturn in use (personally I get a lot done with the awesome channel strip alone).
So the weird thing is AP says 2.17 in the settings screen, and the iTunes Store is not offering 2.18. I’d written that off to my misconception that it was just about those following the upgrade path... I mean all seems well, but I thought I’d put that out there.

And while I’m at - Rim thank you so much for all your awesome and hard work! And an awesome piece of work it is, IMHO!

Rim
Site Admin
Posts: 8029
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by Rim » Wed Apr 04, 2018 8:14 pm

Sometimes it takes a few days for Apple's servers to update to the latest app versions, so perhaps just give it a few more days. That part is really out of our control. We just submit the app to Apple and the rest is up to them.

Rim

theconnactic
Expert
Posts: 272
Joined: Mon Aug 25, 2014 10:49 pm

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by theconnactic » Thu Apr 05, 2018 1:13 am

Yes, 2.18 is working fine, and Pro L2 is fantastic, but the update introduced a curious bug: sometimes, when I create a MIDI track and want to use a Twin 2 or One or Even Lyra preset, for instance, the submenu will appear in weird places or even outside the screen (meaning it won't appear at all). That can be fairly annoying because we only can open Twin or One (Lyra opens by default when you create a track) choosing a preset, so if the menu is outside the screen, that means we cannot use One or Twin ar all.

Rim
Site Admin
Posts: 8029
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Is Auria 2.18 working for everyone?

Post by Rim » Tue Apr 10, 2018 7:13 am

Interesting. I don't remember changing anything related to the menus in 2.18. Can you show me exactly how to duplicate this step by step?

Thanks,
Rim

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests