MIDI not recording?

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
dizzy
New Member
Posts: 2
Joined: Sat Oct 14, 2017 7:56 pm

MIDI not recording?

Post by dizzy » Fri Nov 03, 2017 9:48 pm

Hey

I am new to Auria so apologies if a dumb question.

I am using an external bluetooth midi keyboard (roli seaboard block) to play an AU app (roli noise). It is all connected fine and plays fine, but when I go to record the midi, it misses most of the notes, sometimes capturing none or just the last few. The notes are all triggering fine and I can hear them play from the AU so not sure what is up, any ideas?

dizzy
New Member
Posts: 2
Joined: Sat Oct 14, 2017 7:56 pm

Re: MIDI not recording?

Post by dizzy » Sat Nov 04, 2017 10:23 pm

Seems to be some sort of bug with bluetooth.

Track 1 is midi with Roli Noise AU. Can record parts fine. If I create another midi track, also with Roli Noise loaded, most of the notes will not be recorded. If I plug in the seaboard with usb it works fine.

Has anyone else seen this? Let me know if I can provide more info.

Nyanko
Expert
Posts: 24
Joined: Tue Jun 09, 2015 7:18 pm

Re: MIDI not recording?

Post by Nyanko » Sat Nov 11, 2017 7:18 pm

Looks like it's the same problem I have with recording midi from xequencer. If the first notes of the track are on 1.1, it doesn't record them. I guess Auria has some trouble getting midi info from external apps in general, not only bluetooth. Thankfully it's only the first notes in my case to I can shift my song to the right prior to recording. In your case, I would advise to record into a sequencer which has midi export and then export the recordings into Auria

Rim
Site Admin
Posts: 7845
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: MIDI not recording?

Post by Rim » Sat Nov 11, 2017 8:30 pm

I'm not seeing this problem here at all. Can you describe how you're setting this up? If I can duplicate this here, maybe I can find what you're referring to. I appreciate the help.

Thanks,
Rim

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 4 guests