2.06 is out!

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

Rim
Site Admin
Posts: 7845
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: 2.06 is out!

Post by Rim » Fri Oct 14, 2016 4:02 am


User avatar
Metallion
Expert
Posts: 51
Joined: Fri Sep 06, 2013 6:54 pm
Location: Portugal
Contact:

Re: 2.06 is out!

Post by Metallion » Fri Oct 14, 2016 4:11 am

Thanks!

About the global midi keyboard.
How is it supposed to work? i opened a midi track, with a virtual instrument like iSymphonic Orchestra, and opening the midi keyboard we don't get any sound.. am i doing something wrong here? Thanks in advance.

User avatar
Anthony Alves
Expert
Posts: 1201
Joined: Sat Mar 10, 2012 9:52 am

Re: 2.06 is out!

Post by Anthony Alves » Fri Oct 14, 2016 5:15 am

Metallion wrote:Thanks!

About the global midi keyboard.
How is it supposed to work? i opened a midi track, with a virtual instrument like iSymphonic Orchestra, and opening the midi keyboard we don't get any sound.. am i doing something wrong here? Thanks in advance.
Don't forget to put the midi track into record ready mode in order to monitor the midi track sound. Cheers.

User avatar
Metallion
Expert
Posts: 51
Joined: Fri Sep 06, 2013 6:54 pm
Location: Portugal
Contact:

Re: 2.06 is out!

Post by Metallion » Fri Oct 14, 2016 5:30 am

Bahh!! Off course!! I forgot... Thanks!! :O

Denzkps
Expert
Posts: 114
Joined: Thu Sep 25, 2014 9:09 am

Re: 2.06 is out!

Post by Denzkps » Fri Oct 14, 2016 12:48 pm

I change to 64 bit mode and get always reset (crash)
I deleted Auria ( and reinstalled it
iOS 10 iPad Pro 128 Auria upgraded to Pro
MIDI synth don't stop play when playback stop
Last edited by Denzkps on Sat Oct 15, 2016 12:05 am, edited 2 times in total.

Zoidberg
Member
Posts: 13
Joined: Fri Sep 02, 2016 6:34 pm

Re: 2.06 is out!

Post by Zoidberg » Fri Oct 14, 2016 2:38 pm

For what it's worth, upgrading to the new version resulted in the same thing I was seeing with 2.05 and the iOS 10 betas - try to create a new project and all I could see were the fields to specify the project name and which template to use. No other options (sample rate, number of tracks) were visible. Deleting Auria Pro and downloading again from the App Store fixed it.

Ocmesnod
New Member
Posts: 2
Joined: Fri Sep 23, 2016 11:09 pm
Location: Milton, NH USA
Contact:

Re: 2.06 is out!

Post by Ocmesnod » Fri Oct 14, 2016 3:15 pm

Rim. Excellent job with the update!!! You've made me a VERY happy man. The keyboard shortcut in the top left corner was a nice touch. Thank you, thank you, thank you!!!

Don
Last edited by Ocmesnod on Fri Oct 14, 2016 6:32 pm, edited 1 time in total.

Yahyahyah
Expert
Posts: 29
Joined: Fri Jul 11, 2014 10:45 am

Re: 2.06 is out!

Post by Yahyahyah » Fri Oct 14, 2016 5:43 pm

Fantastic update - thank you Rim for your hard work :D

Rudo
Expert
Posts: 35
Joined: Wed Jun 08, 2016 12:17 am

Re: 2.06 is out!

Post by Rudo » Sat Oct 15, 2016 3:46 am

All the soundbanks in Lyra are gone. Also the soundfonts are gone. How do I get the preset sounds back? And how do I restore the soundfonts?

kimmolainen
New Member
Posts: 3
Joined: Sat Apr 16, 2016 12:41 pm

Re: 2.06 is out!

Post by kimmolainen » Sat Oct 15, 2016 9:20 am

Hi! I updated last night - now there are no interapp sounds in the midi instrument menu. How can i fix this?
Edit: my mistake, working now.
Last edited by kimmolainen on Mon Oct 17, 2016 11:36 am, edited 1 time in total.

Rudo
Expert
Posts: 35
Joined: Wed Jun 08, 2016 12:17 am

Re: 2.06 is out!

Post by Rudo » Sat Oct 15, 2016 2:19 pm

Because all of the Lyra instruments weer gone, I installed auria pro after removing it from my iPad. Now everything seems to work fine except for two thing:
- module from Korg is not recognized as IAA
- when I cut a few notes they don't paste using the paste knob.

Zoidberg
Member
Posts: 13
Joined: Fri Sep 02, 2016 6:34 pm

Re: 2.06 is out!

Post by Zoidberg » Sat Oct 15, 2016 2:59 pm

Zoidberg wrote:For what it's worth, upgrading to the new version resulted in the same thing I was seeing with 2.05 and the iOS 10 betas - try to create a new project and all I could see were the fields to specify the project name and which template to use. No other options (sample rate, number of tracks) were visible. Deleting Auria Pro and downloading again from the App Store fixed it.
Okay, let me add something that might be a bug Rim should check out.

This afternoon I connected my iPad Pro to my Mac by a Lightning cable and copied over the bonus.zip bonus content file. I opened up Auria Pro, got the on-screen message about decompressing files or whatever it says exactly, and then when I tried to create a new file, the bug is back: all I can see are the fields to enter the name and select a template. I deleted Auria Pro and downloaded another clean copy and the New Project dialog works properly.

I will connect my iPad to my Mac and copy over the file again later just to be sure and verify how to trigger this bug.

Duke21
Expert
Posts: 23
Joined: Sun Oct 06, 2013 11:26 pm
Location: Norway
Contact:

Re: 2.06 is out!

Post by Duke21 » Sun Oct 16, 2016 3:42 am

I've reported on the Bugs sub forum that there is an issue with the busses not responding.
Seems like inly bus nr. 1 is responding to activating the bus compressor, inserting a plugin or communicating with the Aux
I use iOS 10 and latest Auria Pro

Strizbiz
Expert
Posts: 149
Joined: Tue Dec 03, 2013 2:27 am

Re: 2.06 is out!

Post by Strizbiz » Sun Oct 16, 2016 9:26 pm

Updated, glad to see audio units now, hopefully we get a lot more developers making the leap. I haven't upgraded to iOS 10 yet, probably won't for a while. So the only issue I'm having now that I didn't before is with the metronome, when I'm in looping a section ,and have the metronome enabled, the metronome seems to drop out after it plays a couple times.
IPad Air 2 128 gb Apogee Duet Ipad/Mac

User avatar
JRSIV
Expert
Posts: 42
Joined: Fri Jun 26, 2015 9:37 pm
Location: Las Vegas, NV
Contact:

Re: 2.06 is out!

Post by JRSIV » Sat Oct 22, 2016 4:13 am

Rim congrats on the incredible update. I love the option of the in app MIDI keyboard and everything runs at a nice clip on my Air 2.

I'm on 9.3.5 and am staying. I've discussed it at the AudioBus forum and elsewhere that the generation of iPad you have was optimized for the OS it was released with. I think going a generation or two of an OS is okay, but any further and it's diminishing returns and a device running an OS that's too stout for it and can't give the OS the power it needs (low RAM, etc).

I'm hoping Auria Pro is at least an iOS 9 minimum app for quite some time. :wink:
Thanks again for the incredible work you do in bringing us iOS's premium, professional quality DAW.
JRSIV's Studio V uses Auria Pro v2.11 on an iPad Air 2 64GB w/iOS 10.3.3 Apps include: DrumPerfect, Cubasis, ToneStack, etc.
Other gear includes: Tascam US-2x2 interface, Novation Launchkey 25 MIDI controller

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Bing [Bot] and 1 guest