IAP from non pro version

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
Strizbiz
Expert
Posts: 149
Joined: Tue Dec 03, 2013 2:27 am

IAP from non pro version

Post by Strizbiz » Thu Dec 17, 2015 6:24 pm

Hi, so instead of upgrading via IAP from the non pro version, I just bought the pro version, thinking my IAP would be good, but when I click restore purchases I dont see any, I bought several, Drumagog, MicroWarmer, OldTimer, Pro Q, Re-tune and others but none show, does this mean I have to buy them all over again for Auria Pro even though I already bought them for Auria?
IPad Air 2 128 gb Apogee Duet Ipad/Mac

User avatar
martygras
Expert
Posts: 709
Joined: Wed Aug 28, 2013 10:03 am

Re: IAP from non pro version

Post by martygras » Thu Dec 17, 2015 6:30 pm

Nope you get everything you had. Rim should be along shortly to make it right. Maybe try re-installing app.
Marty Schulte [I'm a drummer. So, there's that.]
iPad AIR(128), Akai EIE, Akai EWI USB, illudium q-36 explosive space modulator
Head First Audio (live sound for Southern Oregon, USA)

actualproof
Expert
Posts: 60
Joined: Sun Jul 14, 2013 11:19 am

Re: IAP from non pro version

Post by actualproof » Thu Dec 17, 2015 7:16 pm

I'm pretty sure that Auria Pro is viewed by Apple as a separate app from Auria 2.0 with Pro upgrade. IAPs transfer from the same app only - so you would have to buy the pro upgrade within Auria to keep IAPs from Auria. When you buy the Pro version separately, you're purchasing a separate app and you've technically not purchased the IAPs from within that app, so they will not transfer. I think this was discussed in a previous thread - which is the primary reason that I purchased the upgrade and then went with a fresh install. I purchased every add-on a while back and didn't have the desire to lose that investment! Perhaps you could get a refund and do it that way.

Radside
Expert
Posts: 71
Joined: Sat Oct 31, 2015 1:07 pm

Re: IAP from non pro version

Post by Radside » Thu Dec 17, 2015 7:22 pm

You can transfer the plugins from the old Auria to the Pro version. In the Auria Pro, go to menu and settings. There is an option out to the right side that allows you to transfer the plugins from Auria to Auria Pro.

User avatar
CEIsar
Expert
Posts: 525
Joined: Wed Sep 05, 2012 5:00 am
Location: Berlin

Re: IAP from non pro version

Post by CEIsar » Thu Dec 17, 2015 7:22 pm

There is an option (in general settings) in the full version of AP "transfer purchases from auria".But you can't transfer purchases that you made in AUria Pro to Auria.



edit:radside beat me to it :wink:
iPad Air 2 - WiFI - 128GB - iOS 9.1 - Auria Pro 2.01 - Roland Duo Capture EX

Rim
Site Admin
Posts: 7854
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: IAP from non pro version

Post by Rim » Thu Dec 17, 2015 8:02 pm


Strizbiz
Expert
Posts: 149
Joined: Tue Dec 03, 2013 2:27 am

Re: IAP from non pro version

Post by Strizbiz » Thu Dec 17, 2015 9:43 pm

thanks for all the feedback, so I understand whats going on, at first I didnt see the option to transfer purchases because I had deleted the regular version of Auria after I bought the pro, I did reinstall it but it wont let me restore purchases to the first version ( non pro ) maybe theres an issue with the app store, been trying to restore for over an hour, will give it another try tomorrow. thx all
IPad Air 2 128 gb Apogee Duet Ipad/Mac

Washboy
Expert
Posts: 926
Joined: Fri Aug 17, 2012 5:55 am
Location: London, UK

Re: IAP from non pro version

Post by Washboy » Thu Dec 17, 2015 9:50 pm

Yeah, I've been failing to restore purchases for the last 12hrs! The AppStore is all too often very temperamental :|

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests