Fabfilter "A-B" button. what do YOU use it for if at all?

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
User avatar
martygras
Expert
Posts: 709
Joined: Wed Aug 28, 2013 10:03 am

Fabfilter "A-B" button. what do YOU use it for if at all?

Post by martygras » Fri Feb 20, 2015 2:37 pm

What was the original intended use, and does anyone use it in a different and useful way?

Do you use it differently in different Fabfilter plugins?
Marty Schulte [I'm a drummer. So, there's that.]
iPad AIR(128), Akai EIE, Akai EWI USB, illudium q-36 explosive space modulator
Head First Audio (live sound for Southern Oregon, USA)

User avatar
eustressor
Expert
Posts: 36
Joined: Sat Jun 21, 2014 10:45 am

Re: Fabfilter "A-B" button. what do YOU use it for if at all

Post by eustressor » Fri Feb 20, 2015 11:34 pm

Pretty sure it's just like like A/B testing, you can dial in one setting for A, then another for B, and bounce back and forth and decide which one you like. I played with it a few times, might again, but usually I don't bother with it. :wink:
iPad Air 1, 128 GB, dropped and cracked the screen 1 week before AppleCare ran out, iOS 10.2.x , cats

User avatar
Tarekith
Expert
Posts: 237
Joined: Sat Apr 27, 2013 10:29 pm
Location: Luxembourg
Contact:

Re: Fabfilter "A-B" button. what do YOU use it for if at all

Post by Tarekith » Sat Feb 21, 2015 1:38 am

I use it with the Limiter to compare the different limiting algorithms. I'll dial in my settings with the all purpose algorithm, hit copy to copy those parameters to the "B" version, then change only the algorithm in the "A" versions. Then I close my eyes and quickly flip back and forth between A and B really fast so I no longer know which is which. Then I can slowly go between A and B with my eyes closed while listening to the music to decide which I prefer. Very useful for me.

User avatar
martygras
Expert
Posts: 709
Joined: Wed Aug 28, 2013 10:03 am

Re: Fabfilter "A-B" button. what do YOU use it for if at all

Post by martygras » Mon Feb 23, 2015 12:18 pm

Yeah, I suppose that it can be used to save your current edit state without saving a new patch
Marty Schulte [I'm a drummer. So, there's that.]
iPad AIR(128), Akai EIE, Akai EWI USB, illudium q-36 explosive space modulator
Head First Audio (live sound for Southern Oregon, USA)

User avatar
martygras
Expert
Posts: 709
Joined: Wed Aug 28, 2013 10:03 am

Re: Fabfilter "A-B" button. what do YOU use it for if at all

Post by martygras » Mon Feb 23, 2015 3:19 pm

eustressor wrote:Pretty sure it's just like like A/B testing, you can dial in one setting for A, then another for B, and bounce back and forth and decide which one you like. I played with it a few times, might again, but usually I don't bother with it. :wink:
Was that the original intent? I haven't seen this feature on any other software, although I did see some posts over at the Fabfilter forums asking if the "A-B" button could be automated so you could get 2 different effects without switching the patch.
Marty Schulte [I'm a drummer. So, there's that.]
iPad AIR(128), Akai EIE, Akai EWI USB, illudium q-36 explosive space modulator
Head First Audio (live sound for Southern Oregon, USA)

User avatar
Tarekith
Expert
Posts: 237
Joined: Sat Apr 27, 2013 10:29 pm
Location: Luxembourg
Contact:

Re: Fabfilter "A-B" button. what do YOU use it for if at all

Post by Tarekith » Tue Feb 24, 2015 12:20 am

Quite a few plug ins use the same sort of thing, it's been around for years now.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 4 guests