Adding effects newbie alert

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
Markie4eyezz
Expert
Posts: 62
Joined: Sun Aug 25, 2013 10:18 am

Adding effects newbie alert

Post by Markie4eyezz » Tue Nov 26, 2013 4:50 pm

Hi

Auria is a lifechanging app... Thank you


Wondering if I can add a echo effect to vocal, for Maybe fours before my chorus comes in
Can I also do the same Maybe with a flanger effect for 4 bars of a instrument which would not effect the whole of track one (for example). Just adds a effect for just the four bars for the instrument on track one

Or is that what the plug ins do ?








I'm a newbie and proud of it... Cos I wanna be master of auria one day

Washboy
Expert
Posts: 926
Joined: Fri Aug 17, 2012 5:55 am
Location: London, UK

Re: Adding effects newbie alert

Post by Washboy » Tue Nov 26, 2013 5:36 pm

Yes you could do this with the included plugins (PSP StereoDelay for echo and PSP StereoChorus for flanger). Use Auria's automation to constrain the effects to only the bars needed.

Markie4eyezz
Expert
Posts: 62
Joined: Sun Aug 25, 2013 10:18 am

Re: Adding effects newbie alert

Post by Markie4eyezz » Wed Nov 27, 2013 3:43 pm

Thanks for the response

Ermmmm How do I do that ?
Do I just record in for the bars needed
Sorry pal I'm in father mode so no time to experiment tonight or tomorrow..
So might be quicker n easier to just ask for some guidance

Thanks in advance

User avatar
martygras
Expert
Posts: 709
Joined: Wed Aug 28, 2013 10:03 am

Re: Adding effects newbie alert

Post by martygras » Wed Nov 27, 2013 4:19 pm

Get the pdf manual here http://auriaapp.com/Support/auria-support

Adding effects is on page 40 & 41 and is very well written.
Marty Schulte [I'm a drummer. So, there's that.]
iPad AIR(128), Akai EIE, Akai EWI USB, illudium q-36 explosive space modulator
Head First Audio (live sound for Southern Oregon, USA)

Washboy
Expert
Posts: 926
Joined: Fri Aug 17, 2012 5:55 am
Location: London, UK

Re: Adding effects newbie alert

Post by Washboy » Wed Nov 27, 2013 7:20 pm

In addition to the Auria User Guide, already mentioned:
http://assets.drumagog.com/manuals/Auri ... 0Guide.pdf

you'll also find some extremely valuable info here:
http://blog.auriaapp.com/category/auria/tutorials/

Between the two, I'm sure you'll find what you need. If not, come back here and we'll do our best for you.

Good luck! :D

brooks501
Expert
Posts: 24
Joined: Thu May 23, 2013 9:36 am

Re: Adding effects newbie alert

Post by brooks501 » Thu Nov 28, 2013 8:08 am

Or you could try the old school method.

On track 1 you have your recorded instrument and you want the first 4 bars to have a effect, create a new track then at the 4th bar on track 1 touch the wave and tap on Split, then drag the first 4 bars down to track 2 below, keeping it in the same position. Now you can add the effect to track 2 by tapping the FX button and choosing one from the channel strip on the right.

We did this a lot on 24trk tape before automation came along, i would record the effect onto a seperate track, if there was not many tracks left then sometimes on the one effect track could be vocals, drums, gtr's all at different places in the song, plus we had the option to then put another effect on the recorded effect track.

Markie4eyezz
Expert
Posts: 62
Joined: Sun Aug 25, 2013 10:18 am

Re: Adding effects newbie alert

Post by Markie4eyezz » Sat Nov 30, 2013 1:31 pm

Thanks you guys
Brooks your a genius I think I'll keep it ol skool...for now
Down the line I'll check the automation route

I a mpc 2000 man so all this daw and computer music it's next levels
Thanks again
I'm sure to be back soon
Peace

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests