Latency issues in new update!!!???

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

Rim
Site Admin
Posts: 8376
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Latency issues in new update!!!???

Post by Rim » Thu Jul 18, 2013 9:28 am

I've been able to confirm that this is caused by a CoreAudio bug. Auria uses a new audio mode called MultiRoute which contains a few bugs that Apple still has to iron out.

To work around this, I've added a new settings option in 1.11 which will allow you to choose whether or not to use the MultiRoute mode. Turning off this mode makes the latency problem disappear.

The only disadvantage to not using MultiRoute is that you're not able to send a different mix to the iPad headphones vs the USB device. if that's not important to you, I recommend leaving this mode off.

We'll be submitting 1.11 later today.

Rim

RobB
Expert
Posts: 92
Joined: Mon Jan 07, 2013 1:32 am
Location: Adl, Australia

Re: Latency issues in new update!!!???

Post by RobB » Thu Jul 18, 2013 4:51 pm

Thanks Rim.
Superb service as always.

Rob
iPad Air / 128 | iOS 7.1 | Apogee Duet | Auria 1.14 | Cubasis 1.7.2
Learning to play drums

silent climb
Member
Posts: 17
Joined: Fri Jun 28, 2013 2:06 pm

Re: Latency issues in new update!!!???

Post by silent climb » Thu Jul 18, 2013 5:11 pm

Thanks Rim. It's great that the problem has been identified so quickly & that a fix is on it's way. Cheers :)

69strat
Expert
Posts: 48
Joined: Sat May 11, 2013 8:13 am

Re: Latency issues in new update!!!???

Post by 69strat » Fri Jul 19, 2013 8:44 am

Fantastic!

geiger120
Member
Posts: 10
Joined: Fri Jul 13, 2012 2:50 am

Re: Latency issues in new update!!!???

Post by geiger120 » Mon Jul 22, 2013 5:02 am

Thanks, great!!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests