Auto Time Stretch is unselectable

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

Post Reply
fusionarts
Expert
Posts: 170
Joined: Tue Jul 31, 2012 8:44 pm

Auto Time Stretch is unselectable

Post by fusionarts » Fri Apr 05, 2013 2:02 pm

but once I get the loop onto a track I can use the 2 finger method without a problem. Any Ideas?
"In cordibus nostris Iesus in aeternum vivat"
“L i v e J e s u s i n o u r h e a r t s, f o r e v e r”
-----------------------------------------------------------
iPad Pro - 128GB - iOS 9.3 - Auria Pro

Rim
Site Admin
Posts: 7845
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Auto Time Stretch is unselectable

Post by Rim » Fri Apr 05, 2013 2:08 pm

Automatic time stretch only works for Apple Loops and Acidized WAV files which contain tempo information. If you're not importing one of these types of files, you won't see the option available. Of course, you can manually time stretch, but you can't use the automatic mode, since Auria doesn't know the original tempo.

Rim

sm7x7
Member
Posts: 6
Joined: Fri Apr 05, 2013 9:10 am

Re: Auto Time Stretch is unselectable

Post by sm7x7 » Fri Apr 05, 2013 2:24 pm

Hi Rim!

Awesome update! I didn't try the Apple Loops to stretch, but will do asap. Just wondering: what format loops have to be for auto stretching? Wav, caf or aif?

P.S.: Apple approved the refund for my overpayment btw. Hurray!! :)

Rim
Site Admin
Posts: 7845
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Auto Time Stretch is unselectable

Post by Rim » Fri Apr 05, 2013 2:34 pm

Apple loops are always .aif and the only wav format that we support for auto time stretching is acidized wav. caf is not supported.

Rim

fusionarts
Expert
Posts: 170
Joined: Tue Jul 31, 2012 8:44 pm

Re: Auto Time Stretch is unselectable

Post by fusionarts » Fri Apr 05, 2013 2:53 pm

I tempo match the same loops in Reaper. Could I be that Reaper pulls that info out of the file when I export the stems?
"In cordibus nostris Iesus in aeternum vivat"
“L i v e J e s u s i n o u r h e a r t s, f o r e v e r”
-----------------------------------------------------------
iPad Pro - 128GB - iOS 9.3 - Auria Pro

Rim
Site Admin
Posts: 7845
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Auto Time Stretch is unselectable

Post by Rim » Fri Apr 05, 2013 3:11 pm

Yes, some DAWs calculate their own tempo if it's not available.

Rim

Dave Magoo
Expert
Posts: 187
Joined: Fri Jan 04, 2013 7:47 am

Re: Auto Time Stretch is unselectable

Post by Dave Magoo » Sun Apr 07, 2013 11:17 am

Anyone recommend an app that I can Acidize or Appleize all my loops in one go ?

acaonweb
Expert
Posts: 187
Joined: Tue Sep 04, 2012 3:22 am

Re: Auto Time Stretch is unselectable

Post by acaonweb » Wed Apr 10, 2013 10:40 am

i'm looking for an app do it but i cant find it :( Any help?
iPad Air 1 iOS 10.1 WiFi+3G 128 Giga, Scarlett Focusrite 18i8
http://mustek.bandcamp.com
https://itunes.apple.com/it/album/nottu ... d976220261

rafael_ollero
Expert
Posts: 32
Joined: Tue Jul 17, 2012 6:00 am

Re: Auto Time Stretch is unselectable

Post by rafael_ollero » Wed Apr 10, 2013 10:46 am

There's an app, I believe that can do, ok, need update, I talked to the dev time ago.
Beat Twirl

https://itunes.apple.com/es/app/beat-tw ... 00027?mt=8

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests