Search found 13 matches

by Eighthours
Thu Jul 06, 2017 10:16 am
Forum: Bug Reports
Topic: Misaligned MIDI notes in piano roll when entering
Replies: 4
Views: 604

Re: Misaligned MIDI notes in piano roll when entering

I understand now, yes - Auria snaps to the nearest grid line (whatever you have set in the snap menu). This is how most desktop DAWs operate. Auria doesn't look at the editor as a series "cells", but rather as a series of grid lines. A good way to look at it is it works exactly the same way that qu...
by Eighthours
Thu Jul 06, 2017 6:55 am
Forum: Bug Reports
Topic: Misaligned MIDI notes in piano roll when entering
Replies: 4
Views: 604

Re: Misaligned MIDI notes in piano roll when entering

I do want a note to snap to whatever setting the grid is at. I think I can explain the issue better (if it is an issue). When I enter MIDI notes in Cubasis or Ableton, they snap to the beginning of the cell you've tapped in, to whichever grid setting has been assigned. In Auria Pro, though, it looks...
by Eighthours
Tue Jul 04, 2017 7:33 am
Forum: Bug Reports
Topic: Misaligned MIDI notes in piano roll when entering
Replies: 4
Views: 604

Misaligned MIDI notes in piano roll when entering

Hey Rim, This has been the case for a while but I thought I'd finally write to you about it. When entering MIDI notes in Auria Pro's piano roll, they don't always appear in the exact place you put them. They will often appear one grid space to the right of where you placed your finger. Before now, i...
by Eighthours
Fri Jul 12, 2013 6:35 am
Forum: Bug Reports
Topic: Serious lag problem with Audiobus recording
Replies: 13
Views: 11145

Re: Serious lag problem with Audiobus recording

I've looked into this issue before, and can't seem to solve it. There's nothing Auria does to delay the audio internally. It's possible this is related to the audio category Auria uses, which is multiRoute (most other apps use playAndRecord). There are several outstanding bugs we've reported to App...
by Eighthours
Fri Jul 12, 2013 6:01 am
Forum: Bug Reports
Topic: Serious lag problem with Audiobus recording
Replies: 13
Views: 11145

Re: Serious lag problem with Audiobus recording

I was hoping that 1.10 might magically solve this somehow, but I'm still having the latency problem on my iPad 3 as detailed in the OP. Rim, is there any way for me to send you some kind of live monitoring report so that you can see what's happening in the period before hitting record and then hitti...
by Eighthours
Mon May 27, 2013 2:19 am
Forum: Bug Reports
Topic: Serious lag problem with Audiobus recording
Replies: 13
Views: 11145

Re: Serious lag problem with Audiobus recording

Found a couple of other people on the Audiobus forum who have the issue. All on iPad 3: http://forum.audiob.us/discussion/1147/a-cry-for-help-problem-with-auria-and-maybe-my-ipad-in-general#Item_13 The guy from Holderness Media, who made Echo Pad, is wondering if there is a specific CPU weirdness wi...
by Eighthours
Sat May 25, 2013 1:39 pm
Forum: Bug Reports
Topic: Serious lag problem with Audiobus recording
Replies: 13
Views: 11145

Re: Serious lag problem with Audiobus recording

I had my doubts that reinstalling would do anything as well ;) Does this happen in apps other than ThumbJam? I can't seem to duplicate this here. Are you using iOS 5 or 6? Is your iPad Jailbroken? Do you have the latest Audiobus and Auria versions? Rim I'm on the latest version of iOS and the lates...
by Eighthours
Sat May 25, 2013 9:09 am
Forum: Bug Reports
Topic: Serious lag problem with Audiobus recording
Replies: 13
Views: 11145

Re: Serious lag problem with Audiobus recording

Unfortunately, a complete restore of my entire iPad has done nothing to alleviate this problem. I set it up as a new iPad and then downloaded Audiobus, Auria and Thumbjam. Still getting the same issue with the notes. :( (iPad 3, btw.)
by Eighthours
Sat May 25, 2013 7:26 am
Forum: Bug Reports
Topic: Serious lag problem with Audiobus recording
Replies: 13
Views: 11145

Re: Serious lag problem with Audiobus recording

I've tried all the steps in your post and am still getting the same problem, unfortunately. Next step for me is to backup my IPad and do a clean install, clean out the cobwebs!
by Eighthours
Sat May 25, 2013 3:24 am
Forum: Bug Reports
Topic: Serious lag problem with Audiobus recording
Replies: 13
Views: 11145

Serious lag problem with Audiobus recording

I think I'm the only person experiencing this, judging by the response I got to the issue on the Audiobus forum! When I hit record in the Audiobus side panel (before I then press play to start the recording), it causes the music app I'm using to lag really badly. Some notes don't play at all, the vi...
by Eighthours
Sat Jan 26, 2013 4:39 am
Forum: General Discussion
Topic: Auria 1.06 is approved and live
Replies: 46
Views: 11661

Re: Auria 1.06 is approved and live

Ha, I just tried it again and it's working fine! Maybe I was drunk last night. :P Getting a bit of latency when trying to time hitting play in DM1 to match up with the Auria metronome for recording purposes. No such latency when playing before recording, but there's a noticeable pause before the dru...
by Eighthours
Sat Jan 26, 2013 4:20 am
Forum: General Discussion
Topic: Auria 1.06 is approved and live
Replies: 46
Views: 11661

Re: Auria 1.06 is approved and live

EDIT: Count-in is fine, ignore!
by Eighthours
Fri Jan 25, 2013 8:03 pm
Forum: General Discussion
Topic: Auria 1.06 is approved and live
Replies: 46
Views: 11661

Re: Auria 1.06 is approved and live

Seems that count-in definitely doesn't work when you record from the Audiobus control panel. Bug?